Madam Andronescu vs. Rectoratul Spiru Haret

Scandalul s-a făcut din mic, mai mare și ca orice scandal care se respectă este dezbătut la televizor cu madam Andronescu și reprezentanții Spiru Haret certându-se ca la ușa cortului, că om fi acreditați, ba că nu, "Sa se respecte legea!" și altele vorbe de duh asemena lor.

Momentan suntem 'puțin' neacreditați. Mai corect spus, momentan nici nu prea existăm deoarece am fost 'puțin' eliminați de pe lista unităților de învățământ superior din HG nr. 749/2009. Ăsta ar fi un moment bun sa ne uitam cu toții în jur sa fim siguri că mai existam pe Terra. Aparent madam Andronescu e convinsă ca noi toți cei 300.000 de studenți la Spiru Haret nu mai existăm. Oricum, despre cum se citește o sentința civila, e mult de povestit. Despre cum se le arați ARACIS-ului pe unde este ieșirea, iarăși e poveste.

Pe scurt, noi Spiru Haret știm sa citim o lege în care scrie cum că, dacă ai o specialitate acreditată poți sa înființezi și o multitudine de ID-uri si FR-uri draguţe pentru dânsa. Ceea ce ne place și ne gâdila în buzunar destul de mult și frumos. Pe de alta parte, nu prea am știut ce e de făcut cu ARACIS-ul când ne-a bătut la ușa, că vorba aia, noi am respectat legea. În loc să primim cu urale si să sărim la cap cu proverbialul pachet de cafea și niște vin, i-am poftit politicos afară.

Aici am greșit, trebuia sa ne supunem umil pentru control, ca să nu i se cașune Androneascai pe noi, din nou.

Oricum după ce am binevoit sa dăm în judecata pe al nostru preamărit guvern cu al nostru MEC cu tot, și am și câștigat, Anroneasca s-a făcut că nu știe 'sa citește' și s-a apucat sa respecte litera cu litera ce scria în sentința civila. Cum că sentința e prost argumentată, cum ca e prost scrisă justificarea. Şi astfel a fost eliminată Spiru Haret de pe lista unităților de învățământ superior acreditate care funcționează în România. Dar asta nu înseamna că nu mai avem acreditare, noi suntem în continuare acreditați, pentru că n-a zis nimeni că ni s-a retras acreditarea, ci pur și simplu nu mai suntem, de loc, nu mai existam.

Buuuun, la un calcul simplu 300.000 de suflete, majoritatea tineri cu 2 părinti, 300.000x3=900.000 de suflete cu drept de vot. Acuma, cine vrea să piardă în jur de 1 milion de voturi? Cine vrea sa-și pună 1 milion de alegători în cap? Nu de alta, dar numa; mâine nu-i poimâine și au și venit alegerile.

Iar acum să vina madam Andornescu sa-mi explice pe la Antena 3 ca ea nu-i de acord cu ID-urile și CBT-urile... pai nu-i frumos aşa. Adică, ne insulți inteligenta, de parca noi nu știm cel mai bine care sunt costurile de cazare și de trai în centrele universitare romanești. Înțeleg ca e greu cu CBT-urile astea și cu apăsatu' pe butoane la PC dar nici să vi să-mi zici că "Nu exista şcoală fără profesor" pentru că există și trăiește bine mersi școala asta fără profesor. Spiru Haret s-a adaptat foarte bine pentru lumea în care trăim. Toata lumea are dreptul la educație, buna, rea, cum o fi ea. Nu-și face nimeni griji, diplomele ID și FR sunt tratate ca atare de angajatori, nu le ia nimeni drept la fel de bune ca o diploma de la o facultate la ZI. Dar ori și cât, au și ele ’valoarea’ lor.

În alte cuvinte, sa ne fie învățătura de minte tuturor, trăim în România, iar guvernului nu prea îi pasa de cei 1 milion de cetățeni cu drept de vot pe care îi supară și despre cum poate o universitate pur și simplu sa înceteze sa mai existe.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu